Ďakujeme za porozumenie.
Zobraziť podobné ponuky
Šéfkuchár pre nový horský rezidenčný rezort vo Vysokých Tatrách
Hotel Elements Properties s.r.o.
Tatranská Lomnica, Vysoké Tatry
plný úväzok, živnosť
3Q/2024
2 000 - 2 500 EUR/mesiac
Informácie o pracovnom mieste
Náplň práce, právomoci a zodpovednosti
Šéfkuchár má zodpovednosť za celkový chod kuchyne a kvalitu podávaných jedál. Jeho/jej pracovné povinnosti zahŕňajú mnoho aspektov riadenia kuchyne a spoluprácu s ostatnými členmi tímu.
Úlohou šéfkuchára bude:
Komplexne riadiť kolektív kuchyne a vedenie tímu jeho zástupcov.
Striktne vymedzovať kompetencie a zodpovednosti svojich zástupcov a vykonávať priebežné kontroly zadaných úloh.
Tvoriť rozpis zmien pre stredisko kuchyňa.
Zodpovedať za nastavenie a dodržiavanie HACCP štandardov, viesť si platnú dokumentáciu, dodržiavať sanitačný a metrologický plán
Vykonávať kontrolu objednávaného tovaru a mať zodpovednosť za komplexnosť objednávok, zodpovedať za kvalitu a obsah preberaného tovaru v súlade s dokumentáciou.
Podieľať sa na tvorbe objednávok tovaru pre stredisko kuchyňa, podieľať sa na inventúrach a inventarizácii strediska.
Predkladať návrhy, tvoriť kalkulácie a zároveň byť nápomocný svojim zástupcom pri tvorbe nových kalkulácií.
Preberať zodpovednosť za ceny jedál.
Zodpovedať za hospodárenie strediska a inventár kuchyne, kontrolovať využívanie a udržiavanie strojného a technického zariadenia.
Hmotne zodpovedať za inventár strediska a náležité zaobchádzanie s ním.
Kontrolovať dodržiavanie a používanie ochranných prostriedkov a doržiavanie BOZP a zásad hygieny u podriadených.
Podieľať sa na plánovaní ľudských zdrojov, aktualizácii popisov pracovného miesta, nábore/výbere zamestnancov, programov ich adaptácie, motivácie, rozvoja, optimalizovania individuálnych cieľov, pravidelného hodnotenia a odmeňovania,
Dbať na primerané obsadenie pracovníkov z hľadiska využívania pracovného času a kvalifikácie. Zodpovedať za adaptačný proces novoprijatých zamestnancov a ich oboznámenie sa s technologickými postupmi a kalkuláciami jedál a pokrmov
Vykonávať priebežnú kontrolu záručných lehôt.
Vykonávať všetky práce spojené s výrobou jedál a zodpovedať za ich kvalitu.
Preberať zodpovednosť za správne vykonanú inventúru a byť spoluzodpovednýza skladové zásoby.
Pristupovať tvorivo k tvorbe jedálnych lístkov a ponúk v rámci všetkých pridelených outletov.
Zodpovedať za vedenie, správu a kvalitu vykonávaných prác kompletného strediska.
Zodpovedať za vedenie, vzdelávanie a smerovanie študentov na praxi a v duálnom vzdelávaní.
Spolupracovať s majstrom odborného výcviku a dávať návrh na hodnotenie žiakov.
V spolupráci s F&B manažérom a GM navrhovať nové jedlá a jedálne lístky, aktívne sa podieľať na gastro podujatiach.
Zamestnanecké výhody, benefity
práca v príjemnom prostredí nového rezortu
zamestnanecká strava
vstup do hotelového wellness a fitness
pobyty v spriatelených ubytovacích zariadeniach
ročné odmeny podľa hospodárskeho výsledku rezortu
Informácie o výberovom konaní
Predpokladaný termín ukončenia výberového konania
Požiadavky na zamestnanca
Pozícii vyhovujú uchádzači so vzdelaním
nadstavbové/vyššie odborné vzdelanie
vysokoškolské I. stupňa
Vzdelanie v odbore
Jazykové znalosti
Ostatné znalosti
Práca s počítačom - Mierne pokročilý
Prax na pozícii/v oblasti
Osobnostné predpoklady a zručnosti
predchádzajúce skúsenosti na pozícii head chefa v hoteli alebo vedúceho kuchyne sú výhodou.
skúsenosť s vedením tímu
schopnosť vytvárať nové recepty, inovovať a prispôsobovať jedlá podľa potrieb a preferencií hostí.
silné analytické schopnosti
komunikačné zručnosti
znalosť hygienických noriem a bezpečnosti potravín
flexibilita a odolnosť voči stresu
vášeň pre gastronómiu
zdravotná spôsobilosť
fyzická zdravotná spôsobilosť na vykonávanie náročnej práce v kuchyni